perjantai 18. toukokuuta 2012

Voihan väsymys...

Joo, olen jauhanut nyt tästä aiheesta ennenkin ja kohta tämä on jo ihan kulunut aihe. Mutta mä en lakkaa ihmettelmästä tätä aivan järjetöntä, ainaista väsymystä!!! Siitepölystä tämä ei tietävästi johdu, koska mitään muita oireita ei ole. Lääkärissäkin kävin asian tiimoilta ja kaikki näytti olevan ok silloin pari kk sitten. Jopa verenpaineet oli hyvät, jotka on mulla yleensä tasolla 70/50. :) No ei ihan, mutta melkein.

Tuntuu, että päivät menevät juuri rimaa hipoen. Saan kaiken pakollisen tehtyä, mutta kaikki vähänkin ylimääräinen siirtyy aivan taatusti siihen päivään kun se on pakko tehdä. Kuullostaa varmaan varsin ristiriitaiselta, kun juuri viikko sitten kirjoitin yltiöpositiivisen tekstin, jossa kerroin nukkuneeni pitkästä aikaa hyvin. No mutta se ei nähtävästikään ollut tarpeeksi. Myös tänään, poikkeuksellisesti Elias heräsi vasta puoli yhdeksältä. Sain siis nukkua puolitoista tuntia pidempään kuin normaalisti. Illallakin kävin normaalia aiemmin nukkumaan. Silti, silti tämä väsymys piinaa. Silmiä kirvelee kun oon niin väsynyt. Okei, sitten voidaan kysyä, että miksi sitten istun koneen ääressä ja kirjoitan tätä?!?! Vastaus siihen on se, että tämä on se ainoa 15 minuutin "oma" hetki kun saan tehdä mitä lystään, ennen kuin painan pääni tyynyn ja nukahdan taatusti hyvinkin pian (ainakin näin kuvittelen).

Miksi meillä ihmisillä ei voisi oikeasti olla jotain solariumkopin kaltaisia latauspisteitä, joissa voisimme laittaa varpaat töpseliin ja latautua täyteen virtaa siitä?! KELA voisi kustantaa jokaiseen lapsiperheeseen äitiyspakkauksen sijasta yhden sellaisen. Minulle ainakin kelpaisi. Alkaa meinaa väsyttää tää ainainen väsymys. :)

Tästä nyt tuli tällainen vali, vali, vali kirjoitus.. Joten lopetan tähän.
Pirtsakkaa viikonloppua kaikille!!! ;)

5 kommenttia:

  1. Itellä oli kans pari kuukautta sitte ihan armoton väsy, mutta nyt alkaa jo pikkuhiljaa helpottaan. Toivottavasti helpottaa sullaki! :)

    Mulla toki seki vaikuttaa ku oon tämmönen aurinkoenergialla kulkeva ihminen :D Heti ko aurinko paistaa nii kyllä löytyy energiaa, mutta ko aurinko on pilvessä nii voisin vaa koko päivän nukkua!

    VastaaPoista
  2. Täällä kanssa jonkinnäköistä saamattomuutta ilmassa...sinänsä ei väsytä, mutta tuntuu ettei jaksa tehdä mitään ylimärääistä, vaan pyörittää vaan päivän arkirutiinit ja sitten lösähtää sohvalle... ehkä se on tämä kevään nopea tuleminen ja vuoden vauva-ajan turnausväsymys? Paljon voimia sinne teille!

    Mulla on tuon auringon kanssa kyllä ihan sama juttu kuin mamma92 kertoo..jos aurinko paistaa niin kaikki on ihanaa ja jaksaa tehdä vaikka mitä... :)

    VastaaPoista
  3. En tiedä meneekö ihan metsään, mutta voisiko tuo osittain olla vielä uupumusta kaiken kokemasi jälkeen? Luin jostain, että ihmiskeho väsyy juuri silloin, kun vähän helpottaa. Että niin kaun kuin on tiukkaa, niin jaksaa ehkä stressihormonien voimalla tms. ja sitten kun pitäisi muka olla löyempää, niin onkin yht'äkkiä tosi väsynyt.

    Johtu väsymys sitten syystä mistä tahansa, niin toivottavasti pian helpottaa! Ehkä kesä ja valo tuo osaltaan sinullekin voimia. Toivottavasti :)

    VastaaPoista
  4. Yleensähän se tosiaan menee niin, että kun alkaa helpottamaan ja saa nukkua vähäsen enemmän, niin että univelkojakin saa nukuttua, tulee entistä väsyneemmän oloiseksi. Juuri niinkuin puolitie tuossa aikaisemmin totesi. Ei vuoden univelkoja pysty muutamalla kunnon yöunella pois kuittaamaan. Siihen menee pitkä aika hyviä unia.
    Jos mitään terveydellistä syytä ole löytynyt, niin nuku! Omaa aikaa se nukkuminenkin on.
    Iloa ja valoa teidän perheelle!

    VastaaPoista