torstai 24. toukokuuta 2012

Rokotuksia...

Tänään oli neuvolakäynti. Neuvolatädin merkinnät:
"Hienosti kasvava poika! Kävelee tuen kanssa, pinsettiote +/+. Omia sanoja tulee. Hb sormenpäästä 111 --> rautapitoista ruokaa. Sai 5-, pneumokokki- ja MRP-rokotukset. Ajanvaraus hammashoitoon. Paino 9900g, pituus 75,6cm ja pipo 48,1cm."

Hienosti tosiaan Elias kasvaa, suhteellinen paino enää -2 käyrällä. Pituus taisi olla jo 0-käyrällä.

Pinsettiotteen kohdalla kaksi plussaa tarkoittaa, että molemmissa käsissä pinsettiote hallussa. Omia sanoja Eliaksella ei mielestäni oikeastaan vielä tule, mutta terkkarin mielestä  pari tavua riittää tässä vaiheessa väittämään näin. :) Elias osaa siis hokea sanaa "äitä" joka asiaan, joka välissä ja sanan "anna" hän korvaa komennolla "A". Siinä on kaikki, mitä hän osaa sanoa. :) Tai koko ajanhan tuo poikanen jotain höpöttää ja hokee kaikennäköisiä tavuja jo, mutta nämä kaksi edellä mainittua on ainoat, joilla on jonkinlainen merkitys ja ne oikeasti tarkoittavat jotain.

Hemoglobiini tosiaan tarkistettiin. Viitearvot ovat Eliaksen ikäisellä lapsella 110-140 g/l. Eliaksen hemppa eli hemoglobiilini oli aika alhainen, joten neuvoksi saatiin antaa hänelle entistä enemmän rautapitoisempaa ruokaa. Seuraavalla neuvolakerralla katsotaan hemoglobiinit uudestaan. Minullahan on ihan luonnostaan erittäin alhainen hemoglobiini ollut aina, joten voi hyvinkin olla että myös Eliaksella on.

Rokotteita tuli kolme piikkiä. Elias huusi kuin palosireeni. :) Ei ollut kovin yllättävää. :)

Seuraavan kerran neuvolaan mennään vasta puolentoista vuoden iässä. Silloin olisi laajempi tarkastus eli tarkoittaen että aika täytyy varata sekä terkkarille että lääkärille. Ja huomenna täytyy soittaa hammashoitolaan ja varata Eliakselle ensimmäinen hammastarkastus. :D Ihan naurattaa koko hammastarkastus. :) Mitenhän sekin onnistuu noin pienellä miehellä tai ylipäätään noin pienillä lapsilla. :)

Odotellessa terveydenhoitajan kutsua huoneeseen

Kaikkin napit ja lelut tuli tarkastettua

liukumäki testattua

Ja nuketkin tuli käteltyä :)

1 kommentti:

  1. Voi suloista poikaa :) Hienosti kasvua tullut, jes :) Ja eiköhän tuollaiset sanonnat juuri "omiksi sanoiksi" voida lukea :) Tuliko pikkuiselle rokotuksista oireita?

    VastaaPoista