maanantai 21. toukokuuta 2012

Pieniä muutoksia

Heti alkuun kiitän kaikkia Eliaksen puolesta häntä onnitelleita ihmisiä. :) Elias kiittää ja kumartaa!! :)

Olen viime aikoinan miettinyt useasti blogini kohtaloa. Alkuperäinen syy, miksi lähdin kirjoittamaan blogiani oli gastroskiisin diagnoosi. Rakenneultran jälkeen kaipasin itse käytännön tietoa sairaudesta. Tietoa siitä, mitä tämä tarkoitti, minkälainen alkutaival lapsellamme tulee olemaan ja miten lapsemme pystyy elämään kyseisen sairauden kanssa. Tietoa ei juurikaan löytynyt, joten päätin itse aloittaa kirjoittamisen, jossa voisin julkisesti kertoa yhden tarinan gastroskiisista. Yhden käytännön kokemuksen, minkälaista elämä kyseisen diagnoosin kanssa voi olla. Yksi tärkeimmistä toiveistani oli aloittaessani, että edes yksi äiti/perhe, joka joutuu kohtaamaan saman tilanteen kokisi edes pientä lohtua meidän tarinasta. Tarinastamme tulikin paljon tapahtumarikkaampi kuin alunperin olimme edes ajatelleet ja siksi olen entistä iloisempi, että olen kirjoittanut tätä blogia. Kirjoittaminen on auttanut minua hurjasti ja tämä ollut erittäin hyvä reitti/tapa jakaa tietoa tehokkaasti mahdollisimman monelle.

Nyt tilanne on kuitenkin muuttunut. Kuten olen parissa aikaisemmassa tekstissäni kirjoittanut. Minusta tuntuu, että pahimmat ongelmamme Eliaksen sairastelun osalta ovat takanapäin. Pelko ei ole läsnä enää päivittäin meidän elämässä ja alamme pikkuhiljaa opetella elämään tavallisen lapsiperheen elämää. Vaikka kyllä minä myönnän, että joskus kun asiat tuntuvat olevan Eliaksen suhteen tosi hyvin, takaraivossa piilee vielä pieni takapiru, joka muistuttaa minua olemaan varuillaan. En uskalla vielä täysin siemauksin riemuita hyvistä asioista, pieni varauksellisuus elää minussa vielä.

Blogin alussa ajattelin, että kun lapsemme on mahdollisesti täysin terve tai kun arki tasapainottuu niin minä lopetan kirjoittamisen. Mutta nyt olen kuitenkin sitä mieltä, etten ole täysin valmis vielä siihen. Kuten sanoin, kirjoittamisesta on ollut myös minulle rutkasti apua, joten en uskalla täysin luopua vielä tästä mahdollisuudesta. Voisin toki kirjoittaa ihan omaksi huvikseni päiväkirjaa, jossain pimeässä omassa nurkassani.. Mutta koska tämä blogi on olemassa niin jatkan kirjoittelemista täällä.

Blogin sisältö saattaa nyt kuitenkin hieman muuttua. Ennen minulla oli tapana kirjoittaa aina kun meillä oli jokin kontrolli, neuvola, leikkaus, päivystysreissu takana yms. Nyt nämä sairaalassa ravaamiset ovat luojan kiitos vähentyneet 90 prosenttisesti ellei jopa enemmän. Gastoskiisista en juurikaan enää pysty jakaa tietoa, kaikki on kakistettu, mitä on koettu ja läpikäyty. Näin ollen olen päättänyt, että muutan tämän blogin tietynlaiseksi päiväkirjaksi. Tekstin sisältö tulee edelleen koskemaan pääasiassa Eliasta, äitiyttä, yleisesti perhe-elämää ja sen arkea. Joskus päivitys saattaa sisältää vain yhden tai useamman kuvan, joskus jopa vain yhden lauseen ja joskus ehkä sorrun taas kirjoittamaan näitä mun yksityiskohtaisia pitkiä liirumlaarumeita. :) Riippuen tietysti ajallisistakin resursseista. Töihin paluu lähestyy hurjaa vauhtia. Siitä johtuen joskus päivitykset saattavat olla hyvinkin lyhyitä ja ytimekkäitä. 

Nyt tässä vaiheessa ajattelen, että ainakin Eliaksen kaksivuotissyntymäpäiviin asti haluaisin vielä jakaa Eliaksen kuulumisia. Se, mitä tapahtuu sen jälkeen täytyy katsoa sitten. :)  

Maanantai 21.5.2012 Upea kesäinen päivä

Kesä on tosiaan tullut. Tämä päivä on sisältänyt paljon ulkoilua. Aamupäivällä hiekkalaatikolla ja iltapäivällä tehtiin retki vaunuilla.

Välipalaksi syötiin kesäisiä herkkuja
 Iltapäivän retki tehtiin tällaisissa maisemissa


Viikin-Vanahkaupunginlahti, luonnonsuojelualue




Kummitäti oli mukana. :)


Illalla äidin piti kaivaa taas verenpainemittari esille kun helle tekee aina tepposia minulle. Heikotti niin kovasti taas vaihteeksi. Elias kiinnostui laitteesta tietysti myös, joten annoimme hänen tutustua siihen. :)


12 kommenttia:

  1. Kiva lukea jatkossakin Eliaksen kuulumisista! :) Mieti, sun gastroskiisi-blogi on muuttumassa ihan "tavalliseksi" vauvablogiksi! Tuntuu näin lukijana niin jännältä. Muistan, kun aloin lukea tätä blogia itse aika viimeisilläni raskaana ja mietin, kuinka erilaista meidän vauva-arki tulee varmasti olemaan. Eliaksen tarina tuntui niin koskettavalta, se oikein imaisi mukanaan ja lukaisinkin koko blogin kerralla läpi. Silloin kaikki vaikutti niin hauraalta, eikä ollut tietoa kauanko gastroskiisi tulee vaikuttamaan radikaalisti hänen arkeen. Aina jännitin, kun uusi postaus tuli, että onko tullut käänne huonompaan vai sujuuko kaikki Eliaksella hyvin. Ja nyt puolisen vuotta myöhemmin täältä voi lukea ihan samantapaisia juttuja kuin mitä omaan blogiin Eemistä kirjoitan! Niin uskomatonta. <3

    Kaikkea ihanaa teille ja toivottavasti päivä päivältä se pieni pelkokin kutistuisi ja lopulta häviäisi ja jäljelle jäisi ihan tavallinen äidin huoli. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy myöntää, että vielä puoli vuotta sitten en uskonut itsekään, että voisin muuttaa tämän blogin jo tässä vaiheessa tavalliseksi vauvablogiksi. :) Aika jännältä ja tavallaan yllättävältä tämä tuntuu itsestänikin, mutta hyvä näin. :)

      Poista
  2. Kiva, kun jatkat. Ihan kauhuissaan jo luin tekstin alkua, että jos kerrot lopettavasi kirjoittamisen, niin teitä tulee tosi kova ikävä! Sinun blogistasi on tullut minulle sellainen, minkä käyn aina ekana kurkkaamassa, kun tulen nettiin. Toivottavasti saadaan siis seurata Eliaksen tavallista lapsiperhearkea vielä pitkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihana kuulla, että olet tykännyt lukea blogia!!! Sydäntä lämmittää. :) Toivottavasti käyt kurkkimassa meitä myöhemminkin vaikka sisältö muuttuu hieman arkisemmaksi. :)

      Poista
  3. Minäkin olen sitä mieltä että ihana kun päätät jatkaa. Olisihan se niin tylsää kun yhtäkkiä täältä häviäisitte. Myöhäset onnittelut Eliakselle ja mä olin niin ylpee täällä ruudun toisella puolella teidän pikkumiehestä kun osaa jo seistä ilman tukeakin. Voisi taas yrittää nähdä pian, ennen kuin työkiireet taas alkaa, itsekullakin. Mua ainakin töihin paluu ällöttää jo pelkkänä ajatuksenakin :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nina. :) Kovasti sitä pohdin, kuten sinullekin silloin viimeksi puhuin, mutta tulin nyt toistaiseksi ainakin tähän tulokseen.

      Niin sullakin toisaan töihin paluu häämöttää syksyllä. Minä palaan töihin jo ensi viikolla.. Ennen sitä ei varmaan ehdi enää tavata, mutta yritetään ehdottomasti löytää jokin rakonen vielä ennen kuin sinä palaat työelämään. Minua jännittää asia kans, lähinnä Eliaksen takia, mutta ehkä tästä selviää. :)

      Poista
  4. Minäkin pelästyin postauksen alussa että en kuule teistä enää, mutta hienoa että jatkat kirjoittelemista ja vielä ihanampaa että tämä blogi tottavie on muuttunut aivan "tavalliseksi" vauvaperheen arkea käsitteleväksi blogiksi...uskon, että siitä ihan jokainen on enemmän kuin mielissään. On mielestäni tosi hienoa, että olet jakanut avoimesti tietoa ja tuntemuksia teitä kohdanneesta sairaudesta, olen täysin varma, että joku perhe/äiti jossain saa tätä lukea ja löytää voimia jatkaa!

    Ja tosiaan tuosta "pienestä takapirusta" niin uskoisin että se tulee aina säilymään ihan kaikilla äideillä...nauttii omasta pienestä murusestaan ja samalla joku kolkuttelee että jotain voi tapahtua, ihan meille kaikille. Se on varmasti luontainen osa äitiyttä, jonka kanssa on opeteltava elämään.

    Ps: ihanan näköisiä kesäherkkuja teillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rica myös sinulle todella kauniista viestistä!!! Emme katoa vielä minnekään. :)

      Tuo on varmasti totta, mikä tulee tuohon "takapiruun", luulen myös että se elää jokaisessa äidissä. :)

      Poista
  5. Huhhuh mie jo säikähin ko tekstiä aloin lukkeen että lopetat kokonaan kirjottamisen! Mutta onneksi et! Ihana teijän kuulumisia jatkossaki lukia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mamma92, ei suinkaan ollut tarkoitus pelästyttää. :D

      Poista
  6. Ihanaa, että jatkat vielä blogin pitämistä. :)

    Minäkin omaa blogia aloittaessani ajattelin, että puran siihen keskosuuden ja uuden raskauden pelot ja näihin aikoihin tänä vuonna meillä olisi kaksi ihanaa lasta ja saisin lopettaa blogini.. toisin kövi ja blogista tulikin hiukan toisenlainen kun toivoin. :) Ja kiva että olen saanut teidänkin blogia lukea ja saanut tietoa myös gastroskiisistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän tämä elämä tosiaan menee. Koskaan ei tiedä, mitä tuleman pitää vaikka kuinka suunnittelisi. Joskus elämä yllättää positiivisesti ja joskus hyvinkin ikävällä tavalla. Ja taas kerran tahdon sanoa, että toivottavasti se positiivinen "yllätys" osuisi teidän kohdalleen pian! <3

      Poista