maanantai 12. maaliskuuta 2012

Luultavasti kyse mahasta

Tänään oli selkeästi parempi päivä. Aamu alkoi kokovartalo pesulla, sillä jossain välissä aamuyötä masu tyhjeni ja sitä tavaraa tuli yli laitojen. Niskaan asti oli poika siinä itsessään ja sehän jos mikä yllätti äidin positiivisesti. :) Hyvät tuotokset teki tehtävänsä ja poika oli taas iloinen vesseli. Muutenkin masu on toiminut tänään onneksi hyvin. Eikä minkäänlaisia viitteitä ummetuksesta ole ollut.

Olen erittäin onnellinen, että masu toimii ja että tänään oli sen suhteen erinomainen päivä. Se ei kuitenkaan poista sitä seikkaa, että eilen Eliaksen oli vaikea saada tavara kulkemaan suolistossaan. Jokin siellä masussa selkeästi pidätteli kakan tuloa. Aamun tuotoksien perusteella suolistossa oli tosiaankin hirvittävä määrä sisältöä ja se on varmasti ollut syy eilisiin itkuihin. En ole ihan varma, että saattoiko Levolac auttaa näin nopeasti. Annoimme sitä illalla 10 ml, joten ehkä yön aikana se oli ehtinyt imeytyä kunnolla ja tehdä tehtävänsä?! Annoin sitä myös tänään aamulla 5 ml enkä luultavasti luovu siitä vielä muutamaan päivään ainakaan.

En soittanut lääkärille tänään vielä, koska päivä oli rauhallinen. Mutta päätin jo aamulla, että jos sama tilanne toistuu tänä iltana tai myöhemmin tässä lähitulevaisuudessa, niin soitan ehdottomasti sairaalaan. Ihan vain varmistaakseni, että tällaiset ongelmat kuuluvat ns. asiaan. Kyllähän meille sairaalassa kerrottiin leikkauksen jälkeen, että suolella kestää hetki taas tasapainottua ja toiminnan normalisoitua. Mutta jotenkin eilinen oli niin yllättävä ja järkyttävä kun leikkauksen jälkeinen viikko oli niin hyvä. Tuntuu hassulta, että masu alkaa oireilla nyt jälkeenpäin. Luulisi että ongelmat tulisivat heti leikkauksen jälkeen.

Oli miten oli. Tärkeintä on, että tänään näyttää taas kaikki valoisammalta ja toivotaan, että tämä "joka toinen päivä masu ongelma" -kausi loppuisi lyhyeen. Ehkä Levolac on meidän pelastus?!

Tuhannet kiitokset taas kaikille kommentin jättäneille!!! Viestinne ovat minulle todella kallisarvoisia, rohkaisevia ja mieltä lämmittäviä! Kiitos! :)  

9 kommenttia:

  1. Hienoa. Upea juttu. Silti korostan - ottakaa heti yhteyttä hoitavaan lääkäriin, jos jotain hassua ilmenee. Hänen on hirveän paljon helpompi alkaa heti hoitaa. Viive vaikeuttaa aina. Hyvää yötä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jutta vielä! Joo, mietin tätä asiaa tänään paljon ja olen kanssasi samaa mieltä. Jos tällainen epämääräinen oireilu jatkuu niin soitan varmasti lääkärille. Hyvää yötä!

      Poista
  2. Hyvää yötä. Rauhallista ja luottavaa.

    VastaaPoista
  3. Hei
    Kahden ummettelevan lapsen äitinä kehottaisin kyllä myös ottamaan herkästi yhteyttä hoitavaan tahoon. Onko Levolac heidän suosittelemansa - laiskistaako se suolen omaa toimintaa vai onko niitä valmisteita, jotka eivät siihen vaikuta (kuten esim. Duphalac). Tuota viimeeksi mainittua on tässä perheessä kulunut litra jos toinenkin, viimeisin pullo taisi olla litran vetoinen - naurettiinkin, että oli oikea perhepakkaus :)
    Onneksi vaivat helpottivat lasten kasvamisen myötä - joitakin aikoja meni ihan säännöllisellä käytöllä, eikä tuosta ongelmia koitunut jos ja kun annostuksen löysi oikeaksi.
    Sittemmin olen miettinyt sitä, miten laktoosiyliherkkyys ja Duphalac sopivat yhteen, valmiste kun on pelkkää laktuloosia... Ehkä auttoikin juuri tuon vuoksi niin hyvin.
    Aya

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aya valtavasti viestistäsi. Joo, Levolacin otimme käyttöön jo ensimmäisen kerran Eliaksen ollessa 2-kuukauden ikäinen lääkäreiden ohjeesta. Sen jälkeen meillä on myös perhepakkaus kokoinen pullo seisoskellut pahan päivän varalle. Aiemmin en ollut huomannut kovin selkeää vaikutusta tuolla Levolacilla olevan masutoimintaan, mutta ehkä se johtui kaikista muista voimassa olevista suolisto-ongelmista eikä pelkästä ummetuksesta. Nyt kuitenkin tuntuu, että Levolac ois vaikuttanut postiivisesti.

      Kiitos kuitenkin tuosta Duphalacin vinkistä. Pidän nimen mielessä vastaisuuden varalle.

      Poista
  4. Toivon, että Elias voi hyvin ja tietty että te vanhemmat sen myötä myös. Olette ajatuksissa ja mielessä joka päivä. Iloa ja uskoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana viesti. :) Toistaiseksi tilanne on rauhallinen ja masu on toiminut. Seurailemme kuitenkin edelleen tiukasti tilannetta.

      Poista
  5. Hei,
    Mun oli pakko tulla tänne kommentoimaan, että sulla on aivan mielettömän arvokas blogi! Gastrokiisistä, omphaloseelestä ja muista rakennepoikkeavuuksista, kun löytyy niin vähän suomenkielistä ja käytännönläheistä tietoutta. Mulla on rankat kokemukset vaikeasta raskaudesta ja toisen vauvani omphaloseelestä (rakennepoikkevuus oli niin suuri, että hän ei selvinnyt). Näin jälkikäteen on ollut kuitenkin hienoa saada lukea tätä teidän selviytymistarinaanne. Helpolla ette ole tekään päässeet, mutta toivottavasti saatte tästä eteenpäin nauttia normaalista vauvaelämästä! :) Minulla on nyt pari kuukautta Eliasta vanhempi keskosena syntynyt poika ja samojen arkisten asioiden kanssa täälläkin pähkäillään. Kun on kokenut rankan raskauden ja vaikean alkutaipaleen, niin sitä on ihan eri tavalla yliherkkä lapsen pientenkin oireiden suhteen. Ihanaa kevättä teille!
    E

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan huikean isot kiitokset sinulle viestistäsi!! On nimittäin erittäin kiva kuulla, että blogistani voi olla joskus jollekin hyötyä. Yksi ja ehkä suurin syy blogin kirjoittamiseen oli juurikin se, että gastroskiisin ja mahdollisesti myös muiden rakennepoikkeavuuksien kanssa painivien lapsien vanhemmat saisi käytännön esimerkkiä näistä tai esim. sairaalaelämästä.

      Ihana kuulla, että myös sinun on ollut miellekästä lukea meidän tarinaa teidän kamalasta menetyksestä huolimatta.

      Ihanaa kevättä myös teille sinne ja toivottavasti poikkeat lukemaan blogiani myös tulevaisuudessa. :)

      Poista