perjantai 20. huhtikuuta 2012

Kurkunpääntulehdus käymässä

Karhunpoika sairastaa, häntä hellikäämme. :(

Eilen Elias alkoi syödä taas huonosti. Illalla sanoin miehelleni, että tuntuu kuin Eliaksen keuhoissa röhisisi ja hänen ääni alkaisi madaltua. En kuitenkaan osannut aavistaakaan, että hän olisi tulossa kipeäksi. Mitään muita oireita ei ollut. Elias tahtoi valvoa eilen myöhään ja oli itseasiassa ihan hyvän tuulinen.

Nukkuessaan hän alkoi kuitenkin yskiä merileijona yskää, eli sellaista käheän äänen yskää. Kahden aikoihin hän heräsi itkeskelemään. Hain hänet minun ja mieheni väliin nukkumaan. Elias oli tulikuuma ja yski kovasti tätä kyseistä merileijona yskää. Maito ei pojalle maistunut ja hengitys alkoi olla todella vaikean kuulloista, aina uloshengittäessä.

Aamulla soitimme Mehiläiseen, varasimme ajan. Kahdeltatoita kävimme näytillä ja diagnoosi oli helppo tehdä, kaikki oireet viittaavat kurkupääntulehdukseen (lisätietoja tulehduksesta). Hengitys tuntuu nyt päivällä kulkevan suht vaivattomasti vaikka toisinaan hieman katkonaiselta kuullostaa. Yöllä hengitys tuntui paljon raskaammalta, kuten taudin kuvaan monesti kuuluukin. Lisäksi Elias on jostain syystä myös ripuloinut. Ruoka maistuu huonosti ja löysä vatsa vaivaa, taas täytyy olla tarkkana sen kuivumisen kanssa.

Rankka viikonloppu tiedossa, äidille ja isälle, monestakin eri syystä, mutta niistä kirjoittelen sitten viikonlopun jälkeen lisää.

Kuume tuntuu nyt yltyvän koko ajan, Panadolista huolimatta. Poika on tosi väsynyt ja vetelä, muttei saa nukuttua. Kurkkuun sattuu selvästi ja hengitys on vaikeaa. Säälittää pieni, säälittää niin kovasti.. Mutta mitään ei voi oikein tehdä. Täytyy olla vain supertarkkana, että hengitys kulkee ettei tarvii lähteä lastenklinikalle hakee hengitykseen apuja.

8 kommenttia:

  1. Voi pikkuista :( Kurjia tuommoiset taudit. Toivottavasti helpottaa nopeasti eikä klinikalle tartte lähteä pyörähtämään.

    Tiesitkin jo varmaan, mutta laitan silti vinkkinä: kylmä, raitis ilma auttaa hengitykseen. Eli jos oikein ahtaalle tuntuu vetävän, niin ulos hengittämään. Se avaan keuhkoputkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Äiti vinkeistä, kaikki neuvot otetaan vastaan. Ei oo nimittäin lainkaan aiempaa kokemusta kyseisestä taudista. :)

      Poista
  2. Voi ei! Voimia vanhemmille rankkaan viikonloppuun, toivottavasti vältytte sentään lastenklinikkareissulta. Teillä ei ilmeisesti ole astmalääkitystä omasta takaa? Kylmä ilma tosiaankin katkaisee mahdollinen kohtauksen. (Jota minä en muuten ensimmäisellä kerralla edes tajunnut laryngiittikohtaukseksi, nimimerkki "Yritin hoitaa lapseni laryngiittia peräruiskeella" XD. Ei siitä sen enempää. :D)

    Jaksamisia, pidetään peukkuja nopean paranemisen puolesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja samoin kiitokset myös sinullekin Moon Mamma, tuo kylmän ilman hengittely on tavallaan mullekin yllätys, kun harvemmin sitä kipeetä lasta kylmään tahtoo tyrkyttää. :) mutta hyvä tietää asia nyt. :) Astmalääkitystä ei tosiaan ole, joten senkään puolesta ei ole kokemuksia hengitysvaikeuksista.

      Poista
  3. Voih, pikaista paranemista Eliakselle. Toivottavasti tämä yö jo parempi ja saisitte nukuttua kaikki.

    VastaaPoista
  4. Voi ei, nyt se teidänkin poju sairastui.. Pikaista paranemista pikkuiselle! Ja jaksamista äitille ja isille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos E! Vitsi mua yöllä harmitti, että olin just ehtinyt kehuskella teille, kuinka poika on pysynyt viruksilta säästössä, niin eiköhän se virus heti Sitten iske!! :) noh, mutta tällaista tää elämä on. :)

      Poista