sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Olipa taas viikonloppu

Voi voi, ei puutu kyllä jännitystä tästä meidän elämästä. Lieneekö tämä sellainen loppuhuipentuma vai taas vaan yksi koettelemus kaikkien muiden joukossa?!

Torstaina päivällä tosiaan Eliakselle nousi 38 asteen kuume. Illalla alkoi ruoka maistua huonosti ja kaikki ilta huipentui siihen kun Elias päätti oksentaa kaaressa kaikki päivän vähäiset ruoat. Oksennuksen jälkeen pakkasimme taas koko perheen autoon ja lähdimme päivystykseen. Pelästyin taas niin paljon, että halusimme käydä varmistamassa, että kyse on pelkästä flunssasta eikä mistään muusta infektiosta. Päivystykseen saavuimme illalla puoli kymmeneltä, jolloin kuumetta oli vielä 38 astetta. Noin tunti siitä kuumetta olikin jo 39 astetta. Eliakselle annettiin lisää lääkettä ja jäimme odottaa osastolle verikokeita ja pissatestin tuloksia. Tunnit kului ja Elias oli tuli kuuma. Puoli yhden aikaan hoitaja kävi vielä mittaamassa kuumeen uudestaan, se oli edelleen 39 astetta lääkityksestä huolimatta. Kahden jälkeen saimme vihdoinkin verikoetulokset ja lääkäri kävi meille kertomassa, että kyse on onneksi vain influenssasta. Sovimme, että Elias voi mennä kotiin sairastaa ja palaamme taas päivystykseen jos tulee tarvetta. Kotona olimme vähän ennen kolmea. Olimme kaikki hyvin väsyneitä ja voipuneita, siitä huolimatta Elias nukkui todella huonosti.

Perjantai meni minulla ihan sumussa. Tauti iski minuun torstain ja perjantain välisenä yönä. Olin väsynyt ja joka paikkaa kolotti. Eliaksen kuume oli onneksi laskenut aamupäivän aikana 38,3:een. Kuumeen lisäksi alkoi nuha ja ääni katosi teille tietämättömille. Ruoka ei maistunut, kunnes tajusimme tarjota hänelle kylmää maitoa. Normaalisti Eliakselle maistuu ainoastaan lämmin maito, nyt ei kelvannut kuin huoneenlämpöinen tai jopa viileämpi. Kiinteä ruoka tuli edelleen oksennuksena samaa reittiä ulos, mistä oli mennytkin. En osaa sanoa, kuinka paljon hän jaksoi loppujen lopuksi päivän aikana juoda maitoa, mutta erittäin vähän kuitenkin.

Eilen oli onneksi Eliaksen ensimmäinen kuumeeton päivä. Minulla sen sijaan nousi kova kuume, vaikka sairastan yleensä rajummatkin flunssat ilman kuumetta. Olin siis edelleen aivan sekaisin ja joka paikkaa kokotti entistä enemmän. Eliaksen ruokahalu oli edelleen yhtä kehno. Kiinteää ruokaa ei juurikaan edes tarjottu. Nuha paheni ja röhinä keuhkoissa yltyi. Eilen oli myös ongelmia avannelaatan kanssa. Jouduimme vaihtaa sen taas kolme kertaa päivän aikana. Ja senkö muka pistäisi kestaa kolme vuorokautta kerrallaan?!?! Miten???? Kysyn minä! Haluan siitä eroon!!!

Tänään: Eliaksella edelleen nuha, keuhkot röhisee ja poika yskii limayskää. Ruoka ei maistu ja aamupuuron kolmannen lusikallisen kohdalla kaikki aamumaidot tuli kaaressa ulos. Pojan silmänympärykset aivan siniset ja muuten hän on ihan kalpea. Hän on hirveän väsyneen oloinen ja haluaisi nukkua koko ajan. On varmaan kuivunut taas vähän. Aukile ei ole kuitenkaan kuopalla vielä, joten kovin huolestuttavasta kuivumisesta ei voi olla vielä kyse. Pissaakin tulee ihan hyvin vielä. Mahdollisen kuivumisen laita selviää sitten huomenna jos veriarvot pielessä.

Mieheni soitti osastolle tänään ja kysyi, että mitä tehdään tulevan leikkauksen suhteen. Hoitaja kertoi, että meidän pitää tulla verikokeisiin ja röntgeniin aivan suunnitelmien mukaisesti. Nukutuslääkäri tekee sitten lopullisen arvion huomenna kun on tutkinut Eliaksen, että voiko hänet nukuttaa vai ei. Hyvä asia on, että kuumeettomia päiviä on jo muutama välissä. Mutta huolenaiheena on enemmän röhinä keuhkoissa. Keuhkot ovat avainasemassa nyt. Nuha ei onneksi ole este leikkaukselle. Eli näin ollen jännitys jatkuu vielä huomiseen asti. Tänään vietämme varmaan suurimman osan päivästä suihkuhuoneessa hengittämällä höyryä, jotta röörit aukeis ja lima lähtisi liikkeelle.

Minun osalta tauti on onneksi ohi. Hikoilin sen yöllä pois. Tänään otin aamulla vielä lääkkeen päänsärkyyn, mutta muuten olo on ihan hyvä. Eli pääsen huomenna sairaalaan mukaan.

Kaikin puolin oli siis helvetillinen viikonloppu ja jännitys leikkauksen kohtalosta ei helpota yhtään tätä fiilistä. On ollut rankkaa sekä fyysisesti että henkisesti. Ongelmat avannelaatan kanssa hermostuttaa ja turhauttaa kaikkia perheenjäseniä ja haluamme tästä avanteesta nyt eroon!!!


Pipi! kuva otettu torstaina

6 kommenttia:

  1. Voi Elkkua! *puhallus* (vai pitäisikö imaista kuume pois?)

    VastaaPoista
  2. :/ voih.. toivotaan paranemista ja leikkauksen onnistumista

    VastaaPoista
  3. Toivottavasti flunssa on selätetty ja pääsette leikkaukseen =) Hirveästi tsemppiä! Ja ihan samat tunnelmat on täällä, kun meidän vauva menee ensi viikolla siihen mahanappi-operaatioon ja minä olen nyt flunssassa. Koko viikko nyt neljän seinän sisällä ettei vaan ehditä saamaan mistään lisäpöpöjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, pikaista paranemista sinulle ja toivottavasti teidän pikkuinen ei tule kipeäksi. Meille kävi nimittäin huonosti. :(

      Poista