maanantai 30. tammikuuta 2012

Niinhän siinä kävi

Tänään ei myöskään ei ole meidän päivämme. Meillä on jokin epäonnen kausi meneillään...

Eilen iltapäivällä Elias päätti ruveta oksentelee oikein urakalla. Tai hän oksensi yhteensä onneksi vain kahdesti, mutta sellaisia määriä, että oikein hirvitti. Ja taas.. kimpsut ja kampsut kasaan ja päivystykseen, koska epäilin jo eilen aamulla, että Elias on päässyt kuivumaan. Päivystyksessä taas vierähti monta tuntia. Lastenlääkäri tutki pojan, kirurgi tutki pojan, verikokeet otettin, röntgenissä käytiin jne. Kotona tehty diagnoosi oli oikea, poika oli päässyt taas kuivumaan vähän. Onneksemme Eliaksen ei kuitenkaan tarvinnut tällä kertaa jäädä osastolle vaan saimme ohjeeksi käydä apteekista osatamassa nestemäistä ravintoliusto, jota voimme antaa maidon lisäksi. Tilannehan on siis sellainen, että nestemäinen ruoka tuntuu pysyvän sisällä, mutta kaikki kiinteä tulee ulos. Lisäksi ruokahalu on todella kehno, mutta mansikan makuinen ravintoliuos tuntui päivystyksessä maistuvan hyvin. (Paino oli muuten viime torstaina 8080g ja eilen illalla 7810g).

Yö meni levottomasti. Elias ei herännyt kertaakaan syömään, mutta heräili nuhan ja yskän takia tunnin välein. Itselleni iski räkätauti myös viime yönä, hädin tuskin happi kulkee. Aamulla yhdeksän aikaan jouduin väkisin herättää Eliaksen kun huomasin, että illalla kymmenen aikaan vaihdettu avannelaatta oli ruvennut vuotaa. Noh, ei kun vaan vaihtaa laattaa. Ajattelin, että Elias olisi piristynyt siitä, mutta ei. Jätkä jatkoi yöunia sen jälkeen vielä melkein yhteentoista asti. Ruokaa ei edelleenkään hirveästi olla tässä ehtinyt antaa. Yhdeltätoista hän kuitenkin onneksi söi peräti 120 ml maitoa, mikä on iso annos moneen edeltävään päivään verrattuna.

Yhdeksi lähdimme sitten sinne lastenklinikalle. Ensin labroihin ja sitten röntgeniin. Labrat otettiin ja Elias oli tosi reipas. Menimme röntgenluukulle ilmoittautumaan, niin hoitaja ilmoittikin meille, että täällä on kirjattu Eliakselle röntgentutkimus kuukauden päähän. Häh?! Ajattelimme kaikki siinä vaiheessa, että siinä on tapahtunut jokin kirjausvirhe ja hoitaja lupasi soittaa kutoselle (osastolle) ja tarkistaa asian. Vartin myöhemmin hoitaja kävi kertomassa meille, että toimenpide on peruttu. Siis huominen toimenpide eli avanteen sulku leikkaus. MITÄ?! Mua alkoi hermostuttaa heti. En tajunnut yhtään, mitä oli oikein tapahtunut ja miksi. Lähdimme siltä istumalta kutoselle selvittää asiaa. Osastosihteerin huoneessa oli lauma ihmisiä muun muassa meidän hoitava kirurgikin sattui olemaan paikalla. Aloitin keskustelun kertomalla, että kuulimme noin minuutti sitten, että meidän toimenpide on kuulemma peruttu?! Osastosihteeri katsoi meitä kysyvästi ja sanoi, että se peruutettiin jo eilen ja kaikki olivat siinä uskossa, että meille on infottu asiasta. Noh Ei!!! Meitä ei siis tosiaan viitsitty infota asiasta. Eilinen päivystyksessä ollut kirurgi oli kirjannut koneelle, että toimenpide perutaan, sen jälkeen kun oli tutkinut Eliaksen. Kukaan vaan ei viitsinyt sitä meille enää erikseen kertoa. Minua ärsytti!!! Tiedustelin sitten tietysti, että koska se seuraava aika sitten mahdollisesti on. Odotin jo, että he sanoo, että aika tulee kirjeitse. Se olisi ollut musertava uutinen. En jaksaisi nyt yhtään odotella enkä jännittää mitään ylimääräistä. Yllätykseksemme osastosihteeri osasi kertoa tulevan leikkausajankohdan heti. Eli leikkausta siirrettiin tasan kuukaudella. HELVETTI! Viikko/pari olisi tuntunut vielä olevan ihan ok, mutta kuukausi (tasan neljä viikkoa siis) tuntui hirveältä pettymykseltä juuri sillä hetkellä.

Kaikella on varmasti tarkoituksensa ja on varmasti hyvä, että Elias kasvaa vielä ja kuukausi ei ole pitkä aika ja aika menee nopeasti jne.. Mutta silti, olen pettynyt juuri tänään, juuri nyt. Huomenna näen varmaan asian positiivisetkin puolet, mutta tänään minun tekee mieli mököttää. :) Minun valuvan nenäni ja aivastuksieni kera!

"Mökötän äidin kanssa!"


12 kommenttia:

  1. Voihan lääkärit. Varmasti vituttaa kun tärkeitä asioita ei viitsitä kertoa teille saman tien. Kuukausi tuntuu varmasti pitkältä ajalta, mutta ainakin saitte sen ajan heti ettekä joutuneet enää ravaamaan postiluukulla tuon tuosta. Koettakaa jaksella siellä, ja paranemisia pikkumiehelle! <3 Toivottavasti se oksentelu loppuu pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annis! Joo, en tiedä, harmittiko mua enemmän se tapa, millä kuulimme leikkauksen siirtymisestä vai se että se leikkaus siirtyi. :) Varmaan kumpikin. Mutta kyllä tämä tästä taas. Teki mieli vaan kiukutella kuin pieni lapsi, mutta nyt jo helpottaa. :) Nyt keskitytään paranemiseen!

      Poista
  2. Voin samaistua fiilikseen, se vaan harmistuttaa niin paljon kun jotain mitä on odottanut siirretään kauhean kauas.
    Mutta. Kyllä se siitä, teillä vaan menee pikkasen pidempään. Kippeenä kukaan ei oikeen jaksa syödä, meillä tuo paino on aika hurjan matala verrattaen pituuteen ja pelkäänkin tulevan neuvolan myötä ongelmia siitä. Ei vaan oo ollui mitään tehtävistä kun viimesen 2kk aikana 1kk on oltu kipeenä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kipeänä ei maistu ruoka kyllä aikuisellekaan. Kun ei olisi tuota avannetta niin ei tarvis koko ajan huolehtia pojan kuivumisesta.

      Voi vitsi, toivottavasti te pysytte nyt sitten terveenä myös siellä ja painoakin alkaisi kertyä poitsulle!

      Poista
  3. Tulee mieleen oma raskausaika ja lääkäreiden jatkuva pompottelu labraan, osastolle ja kotiin ja toteamus: kyllä sinä vielä hyvin kaksosten kanssa pärjäät, pari viikkoa-kuukausi menee nopeasti. Joo niin varmaan, sille jolle on tuskaa selvitä seuraavasta tunnistakin. Voin hyvin uskoa että kuukausi tuntuu kohtuuttoman pitkältä ajalta ja on helppo todeta jotain pöydän toiselta puolelta kun ei ole sitä arkea itse elämässä. Mun tapauksessa raivostutti että mulle sanottiin että kyllä raskauden loppu onkin rankkaa - jaa, monetko kaksoset lääkäri itse on hautonut vkolle 39 saakka? Voimia kotiin ja jaksamista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja taas kerran Jennin, mietin sinua tänään ja muistelin taas elämää naistenklinikalla. Kaikki tällaiset pettymykset tuo niin elävästi kaikki nuo asiat mieleen. Ja juuri noin, helppohan sitä on lääkäreiden vaan hymyillä lempeästi ja todetta, että "nopeasti se aika menee", "nyt vaan on odotettava taas vähän lisää". Sinun tapauksessa koko juttu oli muutenkin ihan järjestön. Ei sekään, että kannoit heitä 39 viikkoo, mutta kun pienokaiset ei ollut mitään 2,5 -kiloisia. :)

      Meidän tilanne on tietysti ymmärrettävä, Elias on kipeä ja sillä siisti. Mutta kuukausi tuntuu nyt vaikealta. Lyhyempi tuomio olisi ollut kivempi. :) Mutta kyllä tää tästä. Kaikkeen sopeutuu ja kyllä sitä vaan jotenkin päivä kerrallaan sitten vaan jaksaa ponnistella. Minä ja sinä tiedämme sen omasta kokemuksestamme. ;)

      Poista
  4. No voi kökkö! Kyllä ärsyttää! Meilläkin on valitettavasti huonoja kokemuksia tuosta tiedonkulusta..Kuukausi on varmasti pitkä aika avannepusseissa laskettuna, mutta Elias ehtii vahvistumaan taas kuukauden verran ennen leikkausta ja toipuu näin ollen nopeampaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ihmisiähän toki lääkäritkin on ja näin joskus käy. Onneksi asumme lähellä lastenklinikkaa, ettei tultu mistään kauhean kaukaa. :)

      Nyt vaan tosi paljon teille tsemppiä, että pääsette ensi viikolla sinne nappi asennukseen!!!!

      Poista
  5. Tosi harmillista! Ja huonosti hoidettu tiedotus! Nyt vaan ei auta kun mennä eespäin päivä kerrallaan. Onneksi Elias on niin syötävän suloinen, että häntä katsoessa mielikin virkistyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Häntä kun katsoo niin ei kyllä harmita mikään juuri sillä hetkellä. :)

      Poista
  6. Näitä epäonnen kausia tuntuu nyt olevan useammalla bloginpitäjällä ja eritoten keskosena syntyneiden perheessä. :/


    Voihan harmituksen harmitus ja kiukutuksen mökötys! :(

    Mutta on kyllä ihana kuva äidin mököttäjästä :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh, tällaista tää elämä on! Välillä sataa ja sitten taas joskus paistaa. :) Ja alhaalta ei voi mennä kuin ylös päin!

      Poista