tiistai 24. tammikuuta 2012

Tää on niin meidän säkää

Tulin nyt ajan kulukseni tänne naputtelee, kun perheen miehet vetelee jo pitkälti kolmatta tuntia unta palloon. Tällaista ei tapahdu meidän perheessä ikinä. Tai lähinnä Eliaksen tapauksessa. Hän ei ole mielestäni ikinä nukkunut kotona, sisätiloissa näin pitkiä päiväunia. Ja kellokin on jo puoli seitsemän illalla. Pojalla menee varmasti nyt rytmit ihan sekaisin.

Pitkiin päiväuniin on kyllä selkeä syy. Miehelläni nousi eilen illalla korkea kuume, eli hän on kipeä. Ja arvatkaa vaan, tarttuiko Eliakseen välittömästi joku pöpö?! Yöllä Elias heräsi viiden aikoihin syömään, jolloin havaitsin samalla, että hänellähän on nenä ihan tukossa. Eliaksen raskas hengitys kuului viereiseen huoneeseen asti. Päivällä olen mitannut hänen lämpötilaa varmaan jo viidesti, lämpöä ei onnksi ole. Nyt kuitenkin epäilen kun hän tuolla niin sikeästi nukkuu, että nyt se lämpö varmaan nousee. Kävin äsken hänen otsaa kokeilemassa ja aika kuumalta hän vaikutti. Taitaa siis Eliaksellakin olla elämänsä ensimmäinen flunssa meneillään. Pitikin helkutti sattua juuri nyt, kun leikkaukseen on viikko jäljellä. En tiedä, mitä rohtoja pienokaiselle antaisin, että hän ehtisi parantua täysin ensi viikon maanataihin, kun häneltä otetaan verikokeita. Jos tulehdusarvot ovat vähänkin koholla niin häntä ei varmasti leikata!!! Sehän vasta järkyttävä harmi olisi. Tätä on nyt odotettu niin kovasti ja olen asennoitunut, että leikkaus olisi ensi viikon alussa.

Ja mieskin täytyy ehdottomasti saada viikossa terveeksi. Muuten hän ei pääse sairaalaan lainkaan tapaamaan Eliasta. Tai pääsee toki, mutta vasta kun on täysin terve.

Että tällaista meillä.. Jännittää ja harmittaa nyt kyllä kovasti.

Paranehan pikkuinen pian!!!

P.s. Ja tietysti juuri tänään meillä kosahti pyykinpesukonekin, juuri kun pyykit oli pesussa. Eli tänään ei todellakaan taida olla meidän päivämme!

4 kommenttia:

  1. Voi ei pientä flunssaista... Meillä kävi sama juttu ennen tytön tyräleikkausta. Tyräleikkauksen yhteydessä ei mitään tulehdusarvoja edes mitata mutta leikkausta edeltävällä viikolla oli tosiaan pientä lämpöä ja nuhaa, joten anestesialääkärin suosituksesta leikkausta siirrettiin, vaikka olisikin leikkauspäivänä täysin terveen oloinen. Siinä on kuulemma kohonnut komplikaatioiden riski muuten.. Toivottavasti Elias ei nyt tule kuitenkaan kunnolla kipeäksi!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voihan kökkö. Täytyy kyllä mainita ens viikolla lääkäreille tosta flunssasta vaikka oliskin ihan terve jo tiistaina. Mieluummin siirrän leikkausta kuin antaisin leikata kohonneen komplikaatioriskin kanssa!! Kiitti Regina taas vinkistä.

      Poista