perjantai 13. heinäkuuta 2012

Tämä viikko

Viikon aurinkoinen ajatus

Ilo tulvahtaa sydämemme,
kun annamme itsellemme
luvan nähdä, miten hyvin
asiat todella ovat.

Marianne Williamson

Viikon hyvän uutinen: Cushingin tauti, joka liittyi siihen mun kortisoliarvoon on nyt suljettu pois. Deksametasonikoe eli rasituskoe meni hyvin. Korkeat kortisoliarvot johtuvat todennäköisesti e-pillereistä. Naistenklinikan vastaanotolla syyskuusta tästä aiheesta täytyy puhua lisää, ehkä on syytä vaihtaa pillereitä.

Viikon juhlapäivä oli tiistaina kun minä täytin vuosia.

Viikon leffa: Diktaattori. Vaikka elokuva sisälsi aika paljon mauttomuuksia, niin kyllä siinä sai nauraakin. :) Kävimme pitkästä aikaa mieheni kanssa elokuvissa. Ennen Eliaksen syntymää olimme todella ahkeria elokuvissa kävijöitä. Elias oli alkuviikon mummilla ja ukilla hoidossa, joten juhlistimme syntymäpäivääni käymällä leffassa, syömässä ja moottoripyöräajelulla.

Viikon olotila on ollut hyvä kipujen suhteen. Kivut eivät ole kiusanneet minua lainkaan. Vatsani on kuitenkin erityisen turvonnut. Alavatsani on yhtä pyöreä kuin Eliasta odottaessa raskausviikoilla 4-8 ja olen vähintäänkin yhtä väsynyt kuin silloin.

Viikon postiivinen havainto: Havahduin ihmeellisesti tällä viikolla siihen tosiseikkaan, että Eliaksen vuorovaikutustaidot ovat kehittyneet huikeasti viimeisen parin kuukauden aikana. Hän ymmärtää yllättävän paljon puhetta jo ja yrittää välillä myös itse vähän toistella toisten sanomisia.

Viikon sana: Eilen Elias leikki kännykälläni. Vei sen korvalle ja leikki ilmeisesti kuuntelevansa sieltä jotain. Minä kerroin Eliakselle, että puhelimeen täytyy sanoa "haloo, kuka siellä!", jonka jälkeen Eliaksen suusta pääsi "alo" :) Hän taisi itsekin yllättyä siitä, että osasi matkia äitiä niin hyvin. :)

Viikon hauskin tilanne tapahtui tänään kotona:
Eliakselta pääsi miehekäs paukku
Johon minä reagoin yllättyneen iloisesti kysyen: "ohhoh, kukas se oli?!"
johon Elias yhtä hilpeän rennosti vastasi: "ä-ti!!" ja hymyili päälle. :D
Minä menin sanattomaksi. Poikani on kyllä hirmu ovela. :)

Viikon kuva



6 kommenttia:

  1. Ihana Elias :) hyvältä kuulostaa teidän viikko ja kuulumisia täällä odotettiinkin jo :) loistavaa, että cushingin tauti suljettu pois ja inhimillisiä syitä alkaa löytyä kohonneelle arvollesi!

    ONNEA <3 mukavaa vanheta ;) ihana että pääsitte miehesi kanssa viettämään kahdenkeskistä aikaa.. Se on luksusta :)

    On kyllä mahdotonta, miten tämä vuorovaikutuksellisen puoli on kehittynyt hurjaa vauhtia :) osataan näyttää jo vähän mitä kulloinkin tahdotaan ja osataan helliä ja osataan matkia ja ilmeillä... Jotenkin itse ainakin odottaa jo kovasti että meidän E oppii kunnolla puhumaan ja toimittaa asioitaan ja hauskuuttaa meitä jutuillaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riva. :) Ja tosiaan kahdenkeskinen on aika on nykyään harvinaista herkkua, ja nautimme siitä kyllä suunattomasti joka kerta kun siihen tulee tilaisuus.

      Tuosta vuorovaikutustaidosta vielä.. Tuo hellimisen puoli on jotain aivan ihanaa. Elias osaa jo tulla antaa itse halin ja se jos mikä tuntuu taivaallisen hyvältä joka kerta. :) Itsekin odotan että niitä Eliaksen ensisanoja, että miten hän alkaa niitä muodostaa ja kuinkahan hauskoilta ne sitten kuullostaa. Puhumattakaan niitä vuosia, kun hän alkaa höpötellä oikein kunnolla kaikkia omia juttujaan. :)

      Poista
  2. Johan oli aurinkoinen postaus! Myöhästyneet onnittelut! Hienoa, että olette osanneet nauttia kaksistaan olostakin :--) T-äippä

    VastaaPoista
  3. Hienoa! onnea taidoista ja vuosistakin vielä :)

    VastaaPoista