perjantai 30. syyskuuta 2011

Leikkauksen jälkeinen päivä

 Lastenklinikan teho-osastolla on tarkat vierailuajat, joten pääsimme tapaamaan Eliasta tänään vasta puoli kahdelta ensimmäisen kerran.

Hänen tila on yleisesti ottaen melko vakaa. Pojalla on kova turvotus tietysti, joka kuuluu asiaan varmasti leikkauksen jälkeen päivänä. Hänellä on keuhkokone nenässä taas, joka oli tarkoitus ottaa vielä tänään pois. Sen takia morfiini lopetettiin aamupäivästä ja tällä hetkellä Elias saa muita kivunlievityslääkkeitä.

Meille suotiin eilen ihana mahdollisuus tavata Eliasta yöllä leikkauksen jälkeen vaikka osastolla ei ole yöaikaan vierailuaikoja. Ja tämä olikin meidän onni, sillä näimme, miltä Elias näytti heti leikkauksen jälkeen. Kuten viereisestä kuvasta näkyy, Eliaksen ylävatsa on pullea. Kuvasta ei tosin näe mielestäni kovin hyvin ylävatsan pyöreyden kokoa, tuossa se näyttää pienemmältä kuin minun silmääni luonnossa katsottuna. Huomautin ylävatsan turvotuksesta hoitajalle, sillä yöhän verrattuna tuo alue on kasvanut aika paljon. Hoitajat päättivät, että ehkä on syytä kutsua kirurgi paikalle tarkistaa tilanne jos kerta ylävatsa näyttää mielestämme hieman erikoiselta. Jouduimme valitettavasti poistumaan ennen kuin kirurgi ehti paikalle, sillä vierailuaika oli päättymässä. Ehdimme hädin tuskin kotiin kun kirurgi soitti miehelleni. Kirurgi oli sitä mieltä, että Eliaksen maha on avattava välittömästi uudestaan. Tuollainen turvotus ei kuulu kuvaan. Syitä turvotukseen voi olla monia, joten asia on tutkittava saman tien. Tilanne on vakava ja jos siellä on esim. joku vuoto tai jos sinne on kertynyt ilmaa, joka painaa elimiä tai mitä vaan, niin on sanomattakin selvää, että seuraukset voivat olla huonot jos asiaa ei hoideta välittömästi.

Emme siis pääse seuraavalle vierailuajalle katsomaan Eliasta vaan nyt odotamme pelonsekaisin tuntein kotona, että kirurgi soittaa leikkauksen jälkeen.

2 kommenttia:

  1. Paljon voimia teille. Koittakaa jotenkin jaksaa. Todella pelottavaa ja samalla kamalan kiinnostavaa, että miten sen suolen tilanne kehittyi sellaiseksi.

    Toivoin, ettei tässä ois muuta kuin "käytiin näytillä, kaikki ok" kirjotuksia enään.

    Kitta

    VastaaPoista
  2. Älä muuta sano Kitta. Tipahdimme nyt käytännössä alkupisteeseen, mutta toivottavasti toipuminen lähtisi tästä nyt nopeammin etenee kuin syntymän jälkeen.

    VastaaPoista