perjantai 18. marraskuuta 2011

Myös lastenklinikan osasto 3 tutuksi

Minun oli tarkoitus päivittää blogiani ensi maanantaina kun meillä olisi ollut neuvola, mutta tulinkin jo nyt nopeasti ja lyhyesti vain kertomaan, että.... Eliaksen ruokahalu on kadoksissa. Viime maanantaista lähtien Elias on päivä päivältä syönyt vähemmän ja vähemmän. Tänään tilanne ärtyi niin pahaksi, että hänet oli vietävä taas lastenklinikalle näytille. Eliaksen tapauksessa on hirvittävän tärkeää, että hän saisi tarpeeksi tarvittavia ravintoarvoja. Nesteiden, suolojen tasapaino ja painon nousu on erityistarkkailussa avanteen ja hänen muutenkin pikkuruisen koonsa takia.

Päivystyksessä kävi ilmi, että Elikasen paino on tippunut vajaa kahden viikon takaisesta punnituksesta. Kävimme siis toissa maanantaina neuvolassa ylimääräisessä punnituksessa, jolloin vaaka näytti 6370g. Nyt on kulunut melkein kaksi viikkoa ja painoa 6350g. Tavallaan voi ajatella, että paino on pysynyt samassa tai sitten onhan voinut käydä niin että viime viikolla se oli noussut, mutta nyt tippunut taas tuolle tasolle. Joka tapauksessa... Tämän takia hänestä oli toki otettava kaikki mahdolliset labrat ja varmuudeksi myös vatsan alueelta röntgenkuva.

Vatsan alue näytti tällä kertaa ihan hyvältä, ei siis löytynyt mitään poikkeavaa. Näin ollen kirurgin mielestä asia ei periaatteessa kuulu tällä kertaa heille vaan on enemmänkin pediatrinen asia eli lastenlääkäreiden heiniä. Labrakokeista taas kävi ilmi, että Eliaksen natrium arvot ovat hitusen alakantissa. Käytännössä tarkoittaa siis sitä, että veren suolamäärä on hieman alhainen. Tämän takia Elias joutui jäämään yöksi sairaalaan tippaan ja muutenkin seurantaan. Muutoin labrat olivat täysin normaalit, tulehdusarvotkin täysin kunnossa. Myös korvat ja kurkku katsottiin ja nekin näyttivät täydellisiltä. Näin ollen mitään syytä ruokahaluttomuuteen ei juuri nyt pystytä sanomaan. Sekä kirurgit että pediatrit ovat hieman ihmeissään eikä kukaan oikein osaa sanoa mitään. Yhden "arvauksen" pediatri uskalsi sanoa ääneen, joka kuullosti minun korvaani ihan järkeenkäyvältä. Hän epäili, että suola, jota joudumme antamaan Eliakselle ruoan lisäksi, ei ole jostain syystä mahdollisesti imeytynyt häneen tarvittavalla tavalla, jonka seurauksena Elias on päivä päivältä käynyt hieman väsyneemmäksi ja samalla hänen ruokahalu on huonontunut. Eli toisin sanoen hän ei syö, koska on niin väsynyt lievästä "kuivumistilasta".

Mutta kuten sanottu, kaikki on tässä vaiheessa vain arvailujen varassa ja nyt ei voi muuta kuin seurata, miten tilanne kehittyy. Eliaksesta on nyt ennen nukkumaan menoa otettu uusi virtsanäyte natrium arvojen seuraamista varten ja yöllä hänestä otetaan hieman verinäytteitä. Aamulla on taas lääkäreiden kierto, jolloin he arvioivat tilanteen uudelleen. Sairaalajakson pituutta ei voi vielä ennustaa. Lääkäreiden sanojen mukaan mennään päivä kerrallaan. (Jotenkin tulee väkisinkin oma sairaalaan kirjautumispäivä mieleen).

Mutta.. tällaista siis taas jälleen kerran. Tilanne on vaan sikäli tällä kertaa turhauttava, sillä kukaan ei oikein tiedä, että mikä tarkalleen ottaen on vialla. Ehkä se kuitenkin meille pian selviää!

Palaan huomenna taas asiaan, sillä tämä ei oikeastaan ollut ainoa outo asia, mikä meille on viimeisen kahden ja puolen viikon aikana tapahtunut. Nyt en myöskään lisää mitään kuvaa, kun ei ole mitään tunnelmaan sopivia kuvia. :(

4 kommenttia:

  1. Tsemppiä Eliakselle! Nyt olette tutustuneet siis myös meidän osastoon, eli kolmoseen :) Siellä on kivat hoitajat ja lääkärit! Hyvässä hoidossa olette siis. Miksi muuten osasto 3, eikai Eliaksella ole munuais- tai maksaongelmia ? Kovasti voimia!

    VastaaPoista
  2. Voimia jälleen kerran! <3 <3 <3

    VastaaPoista
  3. Kiitos kaikille tasapuolisesti tsempeistä ja kommenteista.

    L: Juu, te tulitte itseasiassa heti mieleen kun kuulin, että meidän kirjataan tällä kertaa kolmoselle. :) Ei sentään mitään munuais- ja maksaongelmia, ainakaan vielä ilmennyt tähän päälle. Tilapuutteen takia pääsimme tällä kertaa sinne. :)

    VastaaPoista