perjantai 20. toukokuuta 2011

HattaraMasumme on tullut tänä aurinkoisena päivänä maailmaan!

Tulin nyt hyvin lyhyesti vain päivittää, että hyvin tapahtumarikkaan kahden päivän jälkeen lääkärit päättivät vihdoinkin ottaa rakkaan HattaraMasumme keisarileikkauksella tähän maailmaan. Poika on erittäin hyvinvoivan oloinen ja ILOKSENI voin ilmoittaa, että suolen kunto on huomattavasti parempi kuin osasimme edes odottaa. Kuoliopätkiä ei ole, joten suoli on nyt pakattu pakettiin ja se yritetään valuttaa reijästä pikkuhiljaa takaisin masuun. Kovin tarkkoja tietoja ja strategisiamittoja minulla ei vielä ole tiedossa, mutta huomenna olen varmasti huomattavasti viisaampi kaikkien tilanteiden suhteen. Mieheni on tällä hetkellä pojan kanssa teho-osastolla, joten hän ilmoittelee minulle nykytilanteen heti vierailuajan jälkeen eli kymmenen jälkeen. Poika on vastasyntyneiden teholla K9, sillä K7 oli täynnä. Vierailuaikojen suhteen osastolla ollaan tosi tarkkoja, joten minä pääsen pojan luokse vasta huomenna klo. 8-9.

Minä voin olosuhteisiin nähden ihan hyvin,mutta liikkuminen ei valitettavasti ole minulle vielä ajankohtaista. Huomenna aamulla aion kyllä keinolla millä hyvänsä päästä lastenklinikalla.

Kuten sanoin, en nyt kirjoita juurikaan, sillä olen melko väsynyt ja kivut ovat melko kovat. Mutta kun vaan tästä hieman voimistunut niin lisään kuvia meidän hattaramasustamme (myös hieman rumempiakin kuvia lapsen teholla olosta) ja faktatietoja ja mittoja.

6 kommenttia:

  1. Onnea teille ja pikaista toipumista sinne. Ei nyt ihan juhannukseen mennyt. Toivotaan että kaikki menee hyvin ja lasketun ajan aikaan ootte jo kotona kaikki!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Kitta valtavasti! Tällä hetkellä tilanne näyttää hyvin valoisalta ja toivotaan tosiaan, ettei takapakkeja tarvitsisi hirveästi ottaa. Yritän mahdollisimman paljon kirjoitella sairaalajaksosta, jotta teilläkin olisi jotain ennakkotietoja vähän siitä. :) vaikka toki kaikki nämä tapaukset ovat yksilöllisiä.

    VastaaPoista
  3. Alkaa olla jo odottamisen vaikeutta täällä. Enkä kyllä oo ainut..
    Kun saat tietoja lisää mitoista, laita ihmeessä, mietin tässä kuinka paljon ultran arviot heittää. Maltatko lie nukkua ollenkaan siellä? Toipumisen kannalta ois kuitenkin parasta nukkua niin paljon kun vaan saa rauhassa nukkua, pääsee liikkeelle nopeammin.

    VastaaPoista
  4. Tosi paljon onnea koko perheelle!! <3 <3 <3 Paljon voimia ja toipumisia sekä äidille että pojalle! Toivottavasti pääset liikkeelle pian ja näet hänet kunnolla. Halauksia tuoreelle äidille miljoonasti!!

    VastaaPoista
  5. Suuret onnittelut pienokaisen johdosta! Toivottavasti toipuminen sujuu nopeasti ja pääsette pian K6:lle hieman vapaampaan ympäristöön ja ottamaan vauvan ensi kertaa syliin.

    Meillä O oli K9:llä lähes kaksi viikkoa ennen kuin suolisto saatiin kokonaan vatsan sisälle ja vatsa suljettua. Osa gastroskiisilapsista on päässyt teholta pois jo muutamassa päivässä, joten on tapauskohtaista, kuinka nopeasti vatsa saadaan suljettua. Pitkä teho-osasto aika ei kuitenkaan ainakaan meidän tapauksessa vaikuttanut pidentävästi kotiinpääsyyn, vaan pääsimme K6:lta kotiin 3,5viikkoa syntymän jälkeen eli päivää ennen laskettua aikaa.

    Lastenklinikan sisääntuloaulasta (pumppuhuoneen viereinen aula) on saatavilla ilmaiseksi Kummien painamia Sairaalamatkani -kirjoja, joihin on kiva täytellä tietoja lapsen sairaala-ajasta myöhempää muistelua varten.

    Toivon teille voimia sairaala-ajalle. Päivät kuluvatkin nyt Naistenklinikan käytävien sijaan Lastenklinikan käytävillä.

    VastaaPoista
  6. Kitta: Tarkkaa painoa ei pojalle saatu edes syntymäpäivänään, koska hänet punnittiin suoli pakattuna, mutta paino vastasi kyllä viimeisintä arviota eli oli noin 1550g ja pituutta 43cm.

    En ihan hirveästi saa täällä 51:llä kyllä nukuttua. Ekana yönä kärsin hirveistä kivuista ja ihmeellisistä ahdistuskohtauksista ja viime yönä oli muuten vaan levotonta huoneessa. Meitä on 4 hlöä pienessä huoneessa tällä hetkellä. Tänään on onneksi minun sairaalajaksoni viimeinen yö edessä ja huomenna kotoisin vihdoinkin täältä Naistenklinikalta!!! Voi, kuinka olenkaan kaivanut omaan sänkyyn nukkumaan.

    Regina: kiitos aivan valtavan paljon! Minä päätin, että oli kivut minkälaiset tahansa, että nousisin pyörätuoliin leikkauksen jälkeisenä aamuna ja näin myös tein. :) nyt oon ollut jalkeille jo tosi hyvin koko päivän, tosin särkylääkkeiden voimin hyvin pitkälti vielä. Pojan tila on edelleen vakaa ja tasaisen hyvä (koputtaa samalla puuta), mutta siitä kirjoittelen lisää ja tarkemmin kun vaan täältä sairaalasta itse kotiudun.

    Kipalo: kiitos myös sinulle suuresti! Juu, parin ensimmäisen ihastelupäivän jälkeen nousee väistämättä todella kova toivo, että pääsisimme vuodeosastolle mahdollisimman pian ja saisimme lapsemme syliin ja opettelemaan olemaan hänen kanssaan. Meillä toki keskoisuus saattaa hieman pidentää sairaalajakson lisäksi itse tehollakin oloa, sillä poika ei tosiaan saavuttanut kuin n. Puolentoista kiloa painoa. Meillä olis laskettuunaikaan käytännössä 6 vkoa jäljellä, joten jos siinä ajassa suoriudutaan kotiin, niin olisimme mieheni kanssa enemmän kuin onnellisia siitä. :) mutta katsotaan nyt, kunhan kaikki vaan menisi hyvin.

    Juu, mieheni nappasi heti ekana päivänä tuon sairaalamatkani -kirjan, jota todellakin aion ahkerasti raapustella. :)

    VastaaPoista