keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Ihan ihmeissään!

Huom! Teksti pääosin kirjoitettu eilen.



Minun on ihan pakko TAAS kerran käyttää tuota laulua ja vedota laulun sanoihin. Toistan itseäni, mutta en ole löytänyt vielä parempia sanoituksia tällaisia tapahtumia varten.
Meillä oli tänään se pään ultraäänitutkimus. Elias määrättiin siis ultraan pään nopean kasvun takia, joka tarkoittaa siis sitä, että päänympärys on saavuttanut 0-käyrän vaikka muut mitat eivät vielä ole.

Ei ollut mikään helpoin mahdollinen tutkimus toteuttaa käytännössä, kun pojalla on alkanut tulla esille jotain ihmeellisiä ADHD piirteitä. Selällään makoilu paikallaa ei kuulu tuon ikäisen vauvan lempipuuhiin kyllä muutenkaan. Hyvän tuulisena Elias tästä kuitenkin suoriutui vaikkakin vähän levottomana. Joka tapauksessa.... Tutkimushouneeseen mennessämme minulla eikä miehelläni ollut oikein mitään ajatuksia koko ultrasta. Emme tavallaan olleet mistään huolissaan, mutta emme myöskään odottaneet mitään erityisiä uutisia. Tunnelma oli siis erittäin rauhallinen, ihan kuin olisi tavalliselle neuvolakäynnille menossa. Lääkäri saapui melko pian meidän jälkeen huoneeseen ja tutkimus alkoi. Me keskityimme mieheni kanssa Eliaksen viihdyttämiseen, jotta hän pysyisi paikallaan eikä edes katsottu monitorille. Tai turhaahan se olisi ollutkin, ei niistä ultrakuvista juuri mitään ymmärrä. KUNNES... Lääkäri kysyi ihan ohimennen, että eikös Otolla (Eliaksella) ole löydetty kystia? Johon vastasimme, että: "Joo, kaksin kappalein". Sitten lääkäri vaan totesi, että: "noh vasemmalla puolella ei ainakaan ole kystaa näkyvissä." Olin hieman ihmeissäni siitä, mutta ajattelin sitten, että ehkä molemmat kystat olivat oikealla puolella. Hetken kuluttua lääkäri jatkoi vielä: "Ei täällä oikeallakaan puolella ole mitään kystia."

MITÄ?!?!?! Vaihdoimme nopeasti katseita mieheni kanssa ja rupesimme molemmat hölmönä tuijottaa lääkäriä. "Siis ei kystia vai?!" Johon lääkäri totesi: "Ei tosiaan, kystat ovat kadonneet." Lääkäri siirsi katseen monitorilta ja hymyili lämpimästi meille. :) Hän jatkoi vielä: "Katostaanko vielä kallon sauma varmuudeksi, että se on ok, koska Eliaksella on tuo kallo hieman painunut toiselta puolelta?" Katsottiin se vielä ja se oli auki, kuten pitääkin. Eli ei ole vielä luutunut, joten kallo palautuu varmasti vielä taaperoikään mennessä ihan pyöreäksi.

Se oli siinä. Pyyhittiin Eliaksen pää ultrassa käytettävästä geelistä ja lähdimme kotiin. HYMYSSÄ SUIN! Autossa meinasin tirauttaa melkein onnen kyyneleitä, mutta en kuitenkaan antanut niiden tulla. Tuleva leikkaus pitää minut hieman varauksellisena. Mutta onnen itkusta huolimatta, uskalla aivan vilpittömästi olla iloinen, onnellisen ihmeissäni, kuinka tuollainen on ylipäätään mahdollista?! En totta tosiaan tiennyt, että kystat voivat kadota kokonaan. Ja taas on äiti niin superhypervaltavan ylpeä omasta ihmemies MacElkustaan, joka näköjään osaa itse parantaa itsensä! :)

Tässä vaiheessa kirjoitustani sain tekstiviestin.... (kts. eilen julkaistu päivitys).

Jäin sanattomaksi. Sanaton olen edelleen. Meidän vastoinkäymiset tuntuvat yhtäkkiä mitättömiltä. Meidän perhe saa olla enemmä kuin kiitollinen siitä, miten asiat ovat Eliaksen tapauksessa edenneet.

14 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Regina, sä se aina saat mut hymyilee. :)

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    3. No minä ainakin tirautin sen onnen kyyneleen :') Ihan mahtavaa, että ne kystat ovat kadonneet :)
      t: heinämamma Mirva

      Poista
  2. Hienoja uutisia ja onnea leikkaukseen.

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Jenni: Mä tykkäisin tästä jos tässä olisi sellianen vaihtoehto.. Mutta nyt kun ei oo, niin kirjoitan sen sitten sanallisesti. ;)

      Poista
  4. Aivan mahtavia uutisia! Ja muistan tuonkin tunteen. Siis kun on ymmärtänyt ettei parane itsestään (kuten meillä ne verkkokalvon muutokset - en tosin tarkoita tätäkään verrata samaksi asiaksi) ja sitten lääkäri sanookin että ne parantuneet itsestään. Se puullapäähän lyöty onni on jotain outoa - ja ihanaa! Onnea!

    Noista adhd-piirteistä: Meneekö teillä astmalääkitys? Toisaalta en tiedä onko lisähapella ja vaikka sydänlääkkeillä samanlaisia sivuvaikutuksia. Mutta meillä ainakin astmalääkkeet teki ihan mahdottomia adhd-oireita. Joita ei ilmene silloin, kun ei lääkkeitäkään juuri mene.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poikkeama: Mä ahmin viime viikolla koko sinun blogisi ja siellä on niin paljon samanlaisia tuntemuksia kuvattu, joita mekin olemme nyt lähes pari vuotta myöhemmin käyneet läpi. Itse "sairaudet" tai epäilyt näistä eivät ole juurikaan olleet samoja, mutta tuntemukset kyllä. Ja kuten kirjoitit tuossa kommentissa, se ihmetyksen määrä ja se onni on niin outoa ja niin ihanaa samaan aikaan!!! Siinä tuntee itsensä hetken aikaa tyhmäksi ja sitten alkaa uskoa, että joskus se valo voi tosiaan paistaa vähän isompaakin risukasaan. :)

      Tällä hetkellä Eliakselle ei periaatteessa ole lääkityksiä. Avanteen takia joudutaan antaa natriumkloridia neljästi päivässä, mutta epäilen, että sillä olisi tuollaisia vaikutuksia. Kai tuosta jätkästä vaan tulee sellainen hulivili, vaikka me ollaan mieheni kanssa kumpikin aika rauhallisia persoonia. Noh, ehkä tämä on vaan jokin kausi. :)

      Poista
    2. Tosin nyt kun rupesin asiaa miettimään, niin meillähän ilmenee lieviä kärsimättömyyden ja ylivilkkauden piirteitä kun Eliaksen elimistö alkaa kuivua. Hmm.. Täytyykin seurailla tilannetta nyt. Huomenna mennään onneksi punnitukseen taas.

      Poista
    3. :) Niin. Ei niiden "sairauksien" välttämättä tosiaan tarvitse samoja olla. Mietein muuten tuosta vertaistuesta kans, että oletko kuullut Kevyestä? Toki varmaan itsekin olet jotain vertaistuki -sivuja katsellut ja miettinyt enkä tiedä onko ne sinun mieleen, mutta ajattelin vain kysästä.

      Poista
    4. Juu, mä lueskelin Kevyen sivuja aika paljonkin silloin alussa kun Elias syntyi. Sitten kun alkoi tulla enemmän ongelmia suoliston kanssa niin kiinnostuin enemmän sen puolen sivustoista ja keskustelupalstoista. Vertaistuki on kyllä äärimmäisen tärkeää. Ja kuten muistaakseni jossain kirjoituksessasi joskus kirjoitit, että tavallaan olisi mukava joskus kuulua ns. "tavallisten äitien" ryhmään, mutta kun ei sitä vaan voi. Enemmän saa kuitenkin vertaistukea vanhemmilta, joilla on myös ollut erilainen alku lapsensa kanssa.

      Poista